Kaarlejoki

Kaarlejoen tila sijaitsee keskeisellä paikalla, Säkyläntien varressa peltoaukeiden äärellä ja pellot rajautuvat pienimuotoisiin joentapaisiin. Monimuotoiset metsät alkavat heti talon takaa, metsäreitin varrelta löytyy mäntykangasta, kallioita, lehtomaisempia ja lehtipuustoisia alueita, kuusikoita ja kosteikkoja.

Tilan historia on pitkä ja siellä on aikojen kuluessa ollut todella monenlaista toimintaa. Vanhempaa, säilynyttä ja kunnostettua rakennuskantaa edustavat päärakennus 1920-luvulta, makasiinit ja pienet pesutupa ja kellaritupa.

Ennen kaikilla tiloilla oli eläimiä, Kaarlejoen navetta on ollut senaikaiseksi todella suuri ja tilalla oli meijeri. Päärakennuksen alakerrassa, paksujen kiviseinien takana kypsyivät erilaiset juustot. Tilalla on ollut myös pieni saha sekä luujauhotehdas ja päärakennuksen toisessa päässä on joskus toiminut kauppa.

Tilalla on viljelty perinteisten viljojen ja nurmien lisäksi mm. mansikkaa ja omenatarhan sadosta on riittänyt myytävää. Nykyisinkin menoa riittää, pellot ovat luomussa, niillä viljellään viljoja ja palkokasveja sekä nurmea naapurin luomulehmien rehuksi. Viljelyssä on lisäksi vihanneksia, juureksia ja perunaa paitsi tilan omalle kaupalle ja ruokapiireille myös tukulle, keittiöille ja ravintoloille.

Tilalle on rakennettu 2000-luvulla tuotantotilat; kylmävarastot tuotteille ja kauppakunnostustilat. Päärakennuksessa ja pihapiirissä järjestetään erilaisia kursseja ja tapahtumia, pikkuisen uutta hedelmätarhaakin on taas tehty. Tila elää elämäänsä, me ihmiset pidämme siitä huolta, jotta se voi tuottaa iloa ja ruokaa monille!